Referenties


U leest op deze pagina de ervaringen van onze klant BIES Group BV.

BIES Group BV over IT Company


BIES Group is de grootste toeleverancier van draai- en freeswerk in Noord-Nederland. Daarbij zijn we ISO 9001 en 14001 gecertificeerd, hermerk bevoegd en produceren we conform het milieuzorgsysteem (BMP).

Omdat wij onze klanten producten aanbieden die met extreme nauwkeurigheid en precisie tot stand zijn gekomen, stellen wij ook hoge eisen aan de ondersteunende diensten die onderdeel vormen van het productieproces. Zo is ook ICT een belangrijke schakel in ons productieproces. Onze specialisten gebruiken per slot van rekening geavanceerde machines en robots.

Om de snelle groei van ons klantenbestand en ook het succesvolle overnamebeleid te kunnen blijven faciliteren ontstond de wens om een no-nonsense IT partner in de arm te nemen. Juist om de ambities van Bies Group en onze klanten te kunnen blijven garanderen.

In het offerte traject waaraan meerdere IT partijen meededen kwamen wij al gauw uit bij IT Company in Leek. In die gesprekken bleek dat IT Company en Bies Group gelijkwaardige ideeën hebben over nauwkeurigheid en precisie en wisten zij goed gebruikers behoeften te vertalen naar een gebruiksvriendelijke, veilige en snelle oplossing. Bovendien heeft IT Company de expertise in huis waar Bies Group naar zocht.

Zo zijn wij in samenwerking met IT Company overgestapt op de cloudoplossing Cloud Services. Hierdoor konden we onze terminal servers vaarwel zeggen en volledig overstappen naar een dedicated (private) Cloud van IT Company met alle bijbehorende licenties en dienstverlening. IT Company verzorgt onze kantoorautomatisering, hetgeen resulteert in continuïteit en bedrijfszekerheid. Ook de security is een voornaam item dat volledig door IT Company wordt afgehandeld. Zo maken ze gebruik van slimme software, waaronder 24/7 Realtime monitoring software om de omgeving te monitoren. Hierdoor kunnen zij proactief problemen en gevaren signaleren en oplossen i.p.v. reactief. De software is zelfs zo slim dat het communiceert met o.a. het antivirus systeem die zelf gevaren detecteert, oplost en dit registreert in het ticketsysteem. Overal is over nagedacht bij IT Company om continuïteit te kunnen bieden.

Verder ondersteunt IT Company in het beheer van de bestaande (machine-)netwerken, het onderhoud daarvan en de integratie van (overname-)uitbreidingen van Bies Group. Daarnaast is innovatie een continuproces binnen Bies Group waar IT Company een belangrijke rol in vervult.

Aangezien BIES Group inmiddels uit 4 vestigingen bestaat, verspreid over het land is er altijd wel wat te doen. Op verzoek van BIES Group is de samenwerking uitgebreid, waarbij eenmaal per week een vaste IT engineer van IT Company meedraait op de werkvloer. Samen met de eigen ICT medewerkers van BIES Group, wordt er gewerkt aan borging, continuïteit en innovatie. Op deze manier blijft Bies Group on top of things en kunnen we snel schakelen wanneer onze klanten dat van ons verwachten. Ook heeft deze samenwerking al een flinke besparing opgeleverd door de ingenieuze kijk van de IT engineer, omdat deze met een andere blik naar de organisatie kijkt en bestaande ervaring uit het veld kan toepassen.

De helpdesk van IT Company is kundig en zorgvuldig. De melding worden snel opgelost en de communicatie omtrent de afhandeling van meldingen is compleet en op tijd. Hierdoor weten wij waar we aan toe zijn en is er altijd zicht op een oplossing.

Het persoonlijke contact met IT Company wordt versterkt door een vast aanspreekpunt. Deze specialist van IT Company kent ons bedrijf goed en weet wat er speelt. Tevens wordt er altijd actief meegedacht om oplossingen te formuleren voor onze organisatie. Ook de financiële afhandeling van onze samenwerking is helder en transparant te noemen.

Dit alle geschied op persoonlijke en informele wijze. Hetgeen IT Company tot een absolute meerwaarde voor Bies Group maakt.

Jacques Hamers namens Bies Group

Meer informatie?

Neem contact op met een van onze medewerkers.

Bel ons